Direkteanskaffelse koster Steigen kommune 800.000

Styring. Kofa mener at en endring av rammeavtalen for IKT-driftstjenester var en ulovlig direkteanskaffelse. Steigen kommune har fått et gebyr på 800 000 kroner, og betydelige advokatutgifter.
Ulovlig anskaffelse: Steigen kommune må punge ut for det Kofa mener er en ulovlig direkteanskaffelse av IKT-driftstjenester. Arkivfoto: Lisa Rypeng

– Vi erkjenner at det er konstatert at avtalen ikke har vært konkurranseutsatt, og dette medførte at avtalen med leverandøren har blitt oppsagt, sier rådmann i Tordis Sofie Langseth i Steigen.

I 2015 kunngjorde Steigen kommune, gjennom et innkjøpssamarbeid med blant annet Bodø, en anbudskonkurranse for inngåelse av rammeavtale for kjøp av IKT-driftstjenester. De mottok tre tilbud, og i januar 2017 valgte kommunen å inngå avtale med vinneren av konkurransen. Kort tid senere endret kommunen den tekniske plattformen i avtalen fra å omfatte lokal drift til skyløsning. Aktøren som hadde tapt anbudet, iTet AS, mente at dette var en vesentlig endring av avtalen, og at endringen utgjør en ulovlig direkteanskaffelse. De klaget saken inn for Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!