– Vi har alle en plikt til å søke å avverge alvorlige lovbrudd

Jus. En kampanje for å skape bevissthet om plikten til å avverge vold og overgrep rulles nå ut. Mange kommunalt ansatte er i primærgruppen kampanjen retter seg mot. 
Straffelovens bestemmelse om avvergingsplikt slår fast at vi alle har en plikt til å søke avverge alvorlige lovbrudd vi vet vil skje eller sannsynligvis vil skje. Illustrasjonsfoto: Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress

74 % av befolkningen kjenner ikke til at de kan ha plikt til å avverge en rekke alvorlige lovbrudd, ifølge Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS). På oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet ønsker organisasjonen å øke bevisstheten om den generelle avvergingsplikten, nedfelt i straffeloven.

– Vi har alle en plikt til å søke å avverge alvorlige lovbrudd som vi vet vil skje eller sannsynligvis vil kunne skje, sier justisminister Jøran Kallmyr i en pressemelding. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.