200 nye paragrafer klare til bruk

Jus. Den nye kommuneloven er klar til bruk etter å ha vært på norgesturné med Kommunaldepartementet og KS. Kommunene må tilpasse sine forskrifter når loven trer i kraft.
KS-advokat Øyvind Reinslo er en av dem som har vært med på turne med den nye kommuneloven. Tilsammen har KS og KMD besøkt 25 steder i Norge. Foto Magnus Knutsen Bjørke

Loven trer altså i kraft fra høsten 2019. Datoen vil variere fra kommune til kommune. For det er konstitueringsmøtet for det nye kommunestyret som er starten i din kommune. Den nye loven vil ha 200 paragrafer, som er noe mer enn den gamle. Men mange paragrafer er en videreføring fra den gamle loven.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.