Nord-Troms tingrett har lagt avgjørende vekt på at retten mener det foreligger mangler ved prosjekteringen som Tromsø kommune, her representert ved rådhuset, hadde ansvaret for. Kommunen må nå ut med 16,7 millioner kroner. Arkivfoto: Terje Lien
Nord-Troms tingrett har lagt avgjørende vekt på at retten mener det foreligger mangler ved prosjekteringen som Tromsø kommune, her representert ved rådhuset, hadde ansvaret for. Kommunen må nå ut med 16,7 millioner kroner. Arkivfoto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Tingretten: Tromsø hevet kontrakt urettmessig

Tromsø hevet en kontrakt urettmessig mener tingretten i Nord-Troms og dømmer kommunen til å betale entreprenøren nesten 13 millioner kroner, samt saksomkostninger på rundt 4 millioner.

Ifølge dommen fra tingretten heter det at Tromsø kommune i februar i år ble forelagt et tilbud om forlik fra entreprenøren som gikk ut på at kommunen skulle betale 4,5 millioner kroner og at hver av partene dekket sine omkostninger. Kommunen avslo, og i retten sto krav og motkrav, kommune og entreprenør mot hverandre i saken som handler om sluttoppgjør etter heving av en entreprisekontrakt.

Kontrakten som entreprenøren fikk var en del av et større prosjekt kalt Nor-Tromsøya Høydebasseng - bygging av nytt høydebasseng på Tromsøya med tilhørende ledningsanlegg. Entreprenøren skulle stå for vann- og avløpsanlegg samt adkomstvei opp til høydebassenget. Kontrakten var en såkalt utførelsesentreprise hvor entreprenøren skulle gjøre selve jobben, mens kommunen hadde ansvaret for prosjekteringen. Kommunen hadde engasjert et annet firma til å stå for dette.