Tapte krav om å få dekket utgifter til privat avlastning

Jus. Foreldre til funksjonshemmet gutt mente kommunens tjenester var uforsvarlige og kjøpte tjenester privat. Men foreldrene har ikke rett til å få utgiftene dekket, mener lagmannsretten.
Det var ikke nødvendig for foreldrene å kjøpe inn private tjenester i stedet for å ta imot kommunens tilbud, mener lagmannsretten som avviser foreldrenes krav om erstatning. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

I tingretten vant foreldrene fram med et krav på 1,2 millioner kroner for å få dekket utgifter de hadde hatt i forbindelse med kjøp av private avlastningstjenester fra august 2016 til februar 2017. Men lagmannsretten har kommet til et annet resultat, og sier kommunen ikke er erstatningspliktig.

Den funksjonshemmede gutten har en psykisk utviklingshemming, i tillegg til autisme og epilepsi. Foreldrene har mottatt hjelp fra kommunen i form av avlastning. I desember 2015 søkte foreldrene om utvidet avlastning og endring av avlastningstilbudet for sønnen til brukerstyrt personlig assistanse (BPA). Snaut en måned senere sendte foreldrene en bekymringsmelding til kommunen, hvor de mente at sønnen hadde for mange arenaer og personer å forholde seg til. Gutten hadde høsten 2015 begynt på en videregående skole, og foreldrene fikk avlastning fra kommunen og et privat selskap.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.