Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig kommet til at Drammen ikke får prøve en sak om midlertidig forføyning for Høyesterett. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Høyesteretts ankeutvalg har enstemmig kommet til at Drammen ikke får prøve en sak om midlertidig forføyning for Høyesterett. Foto: Berit Roald / NTB scanpixBerit Roald / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nådde ikke fram med anke til Høyesterett

Etter å ha tapt både i tingrett og lagmannsrett ønsket Drammen at Høyesterett skulle ta saken, men landets øverste domstol sier nei.

Striden står om en såkalt midlertidig forføyning i en anbudssak hvor Drammen kommune avviste to tilbydere, Seniorstøtten AS og Gråstein Seniorservice AS. De to firmaene ba i april Drammen tingrett om en midlertidig forføyning mot Drammen kommune.

Det fikk de, og i forføyningen heter det at «Drammen kommune forbys å tildele kontrakt i konkurranse om ‘brukervalg praktisk bistand i form av rengjøring og innkjøp av dagligvarer’, inntil det er rettskraftig avgjort om beslutningen om å avvise Seniorstøtten AS og Gråstein Seniorservice AS, skal settes til side».