Anbefaler innsyn i ansattes e-poster

Jus. Kontrollutvalget i Grimstad får i en ny juridisk vurdering klarsignal for å gjennomføre e-postinnsyn i den såkalte helsekjøpsaken.
Kontrollutvalgsleder Gunnar Topland (H) fikk i dag, mandag, utvalget med på at det skal bestilles en ekstern undersøkelse av ansattes e-poster. Saken går nå til kommunestyret. Til venstre varaordfører Per Svenningsen (Ap). Foto: Martin Haugen, Grimstad Adressetidende

– Det er fortsatt mye uklarhet om hva som har skjedd i forbindelse med de ulovlig innkjøpene. Folk lurer på dette, sier kontrollutvalgsleder Gunnar Topland (H), som lenge har gått inn for en undersøkelse av e-poster.

Tidligere har Kluge Advokatfirma vurdert om det er juridisk grunnlag for å foreta innsyn i e-postene til de ansatte som har hatt befatning med de ulovlige innkjøpene av helsetjenester i kommunen. De kom til at vilkårene for innsyn mest sannsynlig ikke var til stede.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.