– Brøt loven da de sa opp rådmann

Jus. Sør-Aurdal kommune brøt kommuneloven da den sa opp rådmannen, ifølge jussprofessor Jan Fridtjof Bernt.- Å journalføre møteinnkallingen i postlisten, er ikke tilstrekkelig for å oppfylle lovens krav om kunngjøring, sier han.
- Hvis man ikke rekker å kunngjøre møtet i avisa, må det i alle fall kunngjøres på kommunens hjemmeside, sier jussprofessor Jan Fridthjof Bernt. Arkivfoto: Terje Lien

Ordfører Kåre Helland (Sp) forklarte tirsdag at han fulgte rådene han fikk fra advokat i KS, da han innkalte til kommunestyremøtet 9. mars, der rådmann Håkon Rydland ble sagt opp.

Han forklarte at innkallingen ble sendt på epost til kommunestyrets medlemmer 6. mars. Han sier den ble journalført 7. mars, slik at den ble tilgjengelig i postlista. Innkallingen ble verken annonsert i avisa, på kommunens hjemmeside eller i politikerportalen, slik som vanlig.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.