Overgrepssiktet politiker trekker seg fra alle verv

Jus. En KrF-politiker som er siktet for overgrep mot flere barn, har trukket seg fra alle sine verv i partiet og søker nå permisjon fra politiske verv i kommunen.

Etter et møte med partiet mandag har han søkt om fritak fra sine verv i resten av kommunestyreperioden, skriver Bergens Tidende.

– Vi i partiet har hatt et møte med både den det gjelder og et orienteringsmøte med kommunestyregruppen. Det som var kjernen i møtene var at vi oppfordret ham til å søke fritak fra sine verv, og det har han nå gjort, sier fylkesleder i KrF Hordaland, Pål Kårbø.

Politikeren som er siktet for seksuell handling og seksuelt krenkende atferd overfor fire barn, har foreløpig ikke vært varetektsfengslet.

Det var Bergens Tidende som først omtalte overgrepssaken i forrige uke. Den siktede mannen har selv tilstått forholdene, også overfor avisen.

– Jeg har lagt alle kortene på bordet overfor politiet og beklager sterkt det som har skjedd. Jeg beklager overfor dem som har vært utsatt for dette. Jeg tar det forferdelig tungt og har søkt hjelp, sa mannen til avisen.

Etterforskningen i saken startet i vår etter at barna selv fortalte foreldrene sine om hva de hadde blitt utsatt for. Overgrepene skal ha skjedd over flere år.

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Kommentarfeltet er desverre stengt på denne saken.