Unntar asylmottak fra byggesaksbehandling

Jus. Regjeringen vedtok i dag en ny forskrift som gir Kommunaldepartementet fullmakt til å unnta asylmottak midlertidig fra byggesaksbehandling.
Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) varslet unntak fra plan- og bygningsloven på toppmøtet om flyktningsituasjonen onsdag. Foto: Terje Lien

På toppmøtet med KS og storbyene onsdag varslet kommunalminister Jan Tore Sanner (H) en fullmaktsforskrift til plan- og bygningsloven for å sette fart på utbyggingen av asylmottak. I dag har regjeringen iverksatt en slik midlertidig forskrift. 

– Det er krise i mottaksapparatet. Vi må nå redusere saksbehandlingstiden for å sikre at ingen må sove på gaten. Vi må få på plass praktiske løsninger raskt og unngå kostbare løsninger, som hotell, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) i en pressemelding.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.