Rektoren ble dømt i tingretten, men frikjent da lagmannsretten behandlet ankesaken. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Rektoren ble dømt i tingretten, men frikjent da lagmannsretten behandlet ankesaken. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpixBerit Roald / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Elev utsatt for overgrep fra medelever – rektor frifunnet

En rektor på Romerike er frifunnet for brudd på opplæringsloven etter at en elev ble utsatt for vold og overgrep av tre medelever.

Ungdomsskolerektoren ble funnet skyldig i Nedre Romerike tingrett i januar, men fredag kom Eidsivating lagmannsrett til motsatt konklusjon, skriver  VG. Han var tiltalt for å ha brutt opplæringslovens bestemmelser om elevers rett til et trygt og godt opplæringsmiljø som fremmer helse, trivsel og læring.

Ifølge tingrettsdommen ble gutten, som den gangen gikk i åttende klasse, dratt inn i et grupperom av tre medelever og utsatt for vold og et overgrep. Hendelsen fant sted i 2014.

Lagmannsretten berømmer rektoren for oppfølgingen av det de omtaler som «en meget krevende og alvorlig sak» og sier det ikke er noe grunnlag for personlig å bebreide rektoren.

Rektorens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, sier at hans klient er fornøyd med frifinnelsen.

I tingretten ble kommunen ilagt en bot på 40.000 kroner og pålagt å betale rundt 70.000 kroner i oppreisning til gutten. Denne dommen ble ikke anket.

Guttens foreldre håper påtalemyndigheten anker saken vider til Høyesterett.

– Vår sønn er veldig sint og fortvilet. Han kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene av hans egen skolehverdag som kommer fram i lagmannsretten. Dette er en veldig grov sak, og han er fremdeles preget av hendelsen, sier moren. Hun understreker samtidig at hun har full tillit til det norske rettssystemet.

(©NTB)