Hver femte kommune begrenser tigging

Politikk. Til sammen 83 kommuner har lagt begrensninger på tigging, viser Kommunal Rapports undersøkelser. I de øvrige er det fritt fram.
Meldeplikt er den vanligste begrensningen på tigging og pengeinnsamling i norske kommuner. 83 kommuner har en eller annen form for begrensning. Foto: Colourbox

En klage fra en større matbutikk ble tungen på vektskålen da Sola-politikerne vedtok tiggeforbud 15. mai. Med det kniver Rogaland-kommunen og Os i Hordaland om å bli Norges andre kommune med tiggeforbud. Lillesand innførte forbud mot tigging i 2015.

– Vi ønsker å sørge for de verktøy vi mener politiet trenger for å håndtere dette med aggressiv tigging, som i perioder er en utfordring for oss. Når Stortinget har gitt kommunene mulighet til å innføre lokale forbud, har vi benyttet den muligheten, sier Solas ordfører Ole Ueland (H).

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.