Korrupsjonssak i Drammen starter i retten

Jus. Denne uken møter den første tiltalte i korrupsjonssaken i Drammen i retten. 
En utbygger er tiltalt for å ha betalt en byggesaksbehandler i Drammen kommune 65.000 kroner. Bildet viser rådhuset i Drammen. Arkivfoto: Berit Almendingen

Den tiltalte mannen som møter i Drammen tingrett tirsdag, er en utbygger som er tiltalt for å ha betalt en byggesaksbehandler 65.000 kroner for å få bygd et hus med utleiedel, skriver Drammens Tidende. Tiltalte er en mann fra Drammen i slutten av 40-årene, og ifølge hans forsvarer Svein Duesund ser han fram til å forklare seg.

Korrupsjonssaken begynte å rulle i oktober 2015 under en gjennomgang av rutinene på en byggesaksavdeling i Drammen. To saksbehandlere, en kvinne og en mann, ble siktet og varetektsfengslet en periode for grov korrupsjon. Politiet mener de to skal ha mottatt flere hundre tusen kroner for å gi byggetillatelser som ellers ikke ville blitt gitt. Begge har nektet straffskyld, og de er så langt ikke tiltalt i saken.

I alt 27 personer ble siktet fordi de skal ha betalt de to saksbehandlerne penger for å få byggesaker godkjent. Det er så langt tatt ut tiltale mot seks utbyggere. I tillegg til den som starter tirsdag er ytterligere to berammet i Drammen tingrett i henholdsvis mai og juni, ifølge avisen.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.