Direktør Libe Rieber-Mohn i IMDi oppfordrer folk til å stemme på sin favoritt. Foto: Beate Willumsen
Direktør Libe Rieber-Mohn i IMDi oppfordrer folk til å stemme på sin favoritt. Foto: Beate Willumsen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Seks kommuner er nominert til Bosettings- og integreringsprisen

Prisen deles ut av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) i mai.

– Det er viktig å løfte fram kommuner som oppnår resultater og jobber helhetlig og systematisk med integrering av innvandrere. Jeg håper de nominerte kan være til inspirasjon for andre kommuner og lokalsamfunn, sier direktør Libe Rieber-Mohn i IMDi i en pressemelding.

Vurdert på resultater

De seks nominerte kommunene er Asker, Gjøvik, Randaberg, Sunndal, Tromsø og Voss og er valgt ut blant kommuner som bosetter flyktninger. Kommunene blir vurdert på bakgrunn av konkrete resultater og kunnskap om kvalitet i integreringsarbeidet.

Kommunene har bosatt flyktninger i tråd med behovet og anmodningen fra staten, og har vist ekstraordinært engasjement og fleksibilitet. Kommunene kan vise til positive resultater for flyktninger med hensyn til overgang til arbeid eller utdanning etter endt introduksjonsprogram. I tillegg jobber de aktivt med utvikling av nye metoder og tiltak som fremmer godt bosettings- og integreringsarbeid.

Stem på favoritt

IMDi inviterer samtidig publikum til å stemme på sin favoritt og vil åpne for stemmegivning på direktoratets nettsider i mars. Blant de tre finalistene med flest stemmer, kårer IMDi en vinner. Prisen deles ut på IMDis integreringskonferanse 4. mai 2020 i Oslo.

– Vellykket integrering er viktig for å bevare velferdsstaten og bevare den høye graden av tillit i samfunnet vårt. Det er derfor en gjev pris som henger høyt blant kommunene, avslutter Rieber-Mohn.

Bosettings- og integreringsprisen ble delt ut for første gang i 2008. Tidligere vinnere er Vadsø (2008), Levanger (2009), Kristiansand (2010), Kragerø (2011), Molde (2012), Hammerfest (2013), Drammen (2014), Grimstad (2015), Trondheim (2016) og Bærum (2018).