Fjaler får pepper for krav i anbudskonkurranse

Innkjøp. Å stille krav om tiltaksklasse er ulovlig, konkluderer Klagenemnda for offentlige anskaffelser.
Her ser man Dalsfjordbrua i Dale i Fjaler kommune en sommerdag. Foto: Britt Glosvik

I september 2017 utlyste Fjaler en åpen tilbudskonkurranse for totalentreprise på tilrettelegging av miniatyrskytebane, lager og ombygging av fellesareal i Fjalerhallen. I konkurransegrunnlaget sto det at Fjaler krevde godkjenning i tiltaksklasse 2, og at det skulle dokumenteres med kopi av godkjenninger fra Direktoratet for byggkvalitet.

Det hadde Fjaler ikke lov til, konstaterer Klagenemnda for offentlige anskaffelser (Kofa). Nå har Kofa felt kommunen for å ha brutt regelverket for offentlige anskaffelser ved å sette opp et ulovlig kvalifikasjonskrav.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.