Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Nes kommune dømt i anbudsstrid

Nes kommune ble dømt for brudd på anbudsreglene da den ga ett av renovasjonsoppdragene til den lokale renovatøren. Men lagmannsretten har ikke ilagt kommunen erstatningsansvar overfor Norsk Gjenvinning, som anla saken.

- Det er vår halve seier, sier rådmann Petar Mellison.


I herredsretten ble nemlig kommunen dømt til også å betale erstatning til Norsk Gjenvinning for tapt fortjeneste.


Lagmannsretten har i sin dom opphevet kommunens vedtak om å tildele kontrakten på hytterenovasjon til den lokale renovatøren Holmgren AS, men sier ingenting om at kommunen må gi oppdraget til Norsk Gjenvinning, som hadde laveste anbudspris.


Retten sier at kommunen har brutt loven om offentlige anskaffelser da den delte renovasjonsoppdraget i tre, etter at den opprinnelige anbudsutlysningen ba om én renovatør for totaltoppdraget.


Kommunestyret skal ta stilling til om dommen skal ankes til Høyesterett. Det skal også vurdere hele anbudskonkurransen på nytt.


Kommunens advokat Hans Chr. Bjønnes sier til Kommunal Rapport at dommen er tvetydig. Den gir ikke svar på hvorvidt vilkårene er tilstede for at kommunen kan avlyse anbudsprosessen og lage en ny utlysning.


- Dommen reiser flere spørsmål enn svar. Anbudsprosesser er svært komplisert jus, og det er lite rettspraksis på området, sier Bjønnes.


Skrevet av: Kommunal Rapport