Revisor: Alvorlige mangler ved innkjøp

Leverandørdatabasen. Revisjon på bakgrunn av Kommunal Rapports artikler avdekker "alvorlige mangler" ved offentlige innkjøp for tilsammen ca. 125 millioner kroner i Spydeberg. Revisjonen har nesten ikke funnet dokumentasjon på anbudene.
- Det er snakk om formidable beløp for Spydeberg kommune, uttalte kontrollutvalgsleder Turid Fluge Svenneby til Kommunal Rapport 11. september i fjor. Foto: Lisa Rypeng

Kommunal Rapport fant i fjor ved hjelp av Leverandørdatabasen at Spydeberg var en av flere kommuner som hadde kjøpt tjenester fra Vitalegruppen utenfor anbud. En gjennomgang av fakturaene viser at rundt 7,3 millioner kroner gikk til å betale for omsorgstiltak for en person som hadde vært død i 3,5 år.

– Det er snakk om formidable beløp for Spydeberg kommune, uttalte kontrollutvalgsleder Turid Fluge Svenneby til Kommunal Rapport 11. september i fjor.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.