Koronapandemien har rammet innvandrere ekstra hardt. Dette bildet er hentet fra Aker sykehus hvor man tester innbyggerne for korona.

Koronapandemien har rammet innvandrere ekstra hardt. Dette bildet er hentet fra Aker sykehus hvor man tester innbyggerne for korona.


Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Pandemien rammer Oslos innvandrere skjevere enn man har trodd

Nye tall viser at pandemien har rammet Oslos innvandrere skjevere enn tidligere kjent. 742 av 1.113 koronapasienter fra Oslo har innvandrerbakgrunn

At pandemien har rammet innvandrere ekstra hardt, har vært kjent siden starten av pandemien. Nå viser det seg at bildet er mye skjevere enn tidligere kjent, skriver Aftenposten.

Samlede tall for smitten i hovedstaden fra 15. juni i fjor til 20. april gir et tydelig bilde.

17.098 av 28.374 personer som har testet positivt i Oslo i denne perioden, hadde innvandrerbakgrunn. Det utgjør 60,3 prosent av påvist smitte i hovedstaden.

Rundt 33,1 prosent av Oslos befolkning har innvandrerbakgrunn, ifølge tall fra Oslo kommune fra 2018.

Den hardest rammede gruppen i Oslo, er det pakistanske innvandrermiljøet. 13 prosent av alle Oslo-folk med pakistansk bakgrunn har testet positivt. Også flere andre innvandrermiljøer skiller seg ut. Over 10 prosent av afghanske, marokkanske, syriske, irakiske og tyrkiske innvandrere i Oslo har testet positivt.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.