Logistikken er på plass for massetesting av elever og ansatte i videregående skoler i Oslo, opplyser oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).
Logistikken er på plass for massetesting av elever og ansatte i videregående skoler i Oslo, opplyser oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Massetesting av elever i Oslo-skolen fra neste uke

Neste onsdag starter Oslo kommune med massetesting av elever og ansatte i videregående skoler. Stovner er først ute.

Massetestingen er et pilotprosjekt med bruk av spyttprøver.

– Vi må teste ut en løsning på én skole først, for dette er komplisert, sier byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune, Inga Marte Thorkildsen (SV) til bladet Utdanningsnytt.

Høyre i Oslo har etterlyst massetesting av elever etter vinterferien.

– Vi har ønsket dette lenge, og vi skulle gjerne startet med det før, men vi har vært avhengige av klarsignal fra Helsedirektoratet til å sette i gang med spyttprøver, sier Thorkildsen, som sier at først nå er teknologien, logistikken og kapasiteten på plass.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.