– Det er viktig å hindre at ungdom begynner å røyke, sier eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug. En tobakksfri ungdomsgenerasjon er målet for regjeringens tobakksstrategi, som hennes forgjenger Åse Michaelsen (Frp) la fram i april. Foto: Terje Lien

Listhaug skryter av folkehelsearbeidet i Norge

– Folkehelsearbeidet i Norge har vært en stor suksess, mener eldre- og folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp). Hun vurderer nye ordninger for å få flere til å stumpe røyken.  

Listhaug har fått stor oppmerksomhet for sin uttalelse til NRK sist helg om at folk må få røyke, drikke og spise så mye rødt kjøtt de bare vil. Flere utenlandske medier har nå publisert et bilde av Norges folkehelseminister med røyk i den ene hånden og en brusflaske i den andre. Hun var ikke folkehelseminister da bildet ble tatt under fjorårets Frp-landsmøte. Men ifølge Venstres stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad bør andre enn Listhaug ha ansvaret for folkehelsearbeidet.

– Hun har satt arbeidet med folkehelse ti år tilbake. Dette er pinlig for Norge, som har vært en pådriver for globalt forebyggende helsearbeid, sa Grimstad til VG torsdag.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.