Personalsjef i Mandal kommune, Siren Vetnes Johannessen, frykter at det økende sykefraværet blant ansatte vil gå utover kommunal tjenester. Foto: Marianne Furuberg, Lindesnes avis

Fortviler over eksplosjon i sykefravær

Etter å ha vært en foregangskommune innen sykefravær i mange år, har sykefraværet nå eksplodert i Mandal. Sjekk listen over legemeldt sykefravær i din kommune her.    


Samlet legemeldt fravær blant kommuneansatte var på 7,5 prosent i første halvår, det er det samme som første halvår i 2017. Det viser nye tall som Statistisk sentralbyrå (SSB) har utarbeidet på oppdrag for Kommunal Rapport. Forskjellene mellom kommunene er imidlertid store. Minst legemeldt sykefravær første halvår har Tolga (3,3 %), Raarvihke-Røyrvik (3,4 %) og Dovre (4,1 %). Høyest finner vi i Ballangen (14,9 %), Berg (12,8 %) og Lødingen (11,3 %). 

Tok grep

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.