Helsedirektoratet har blitt bedt om å utrede om det bør innføres anbefalinger eller krav om hurtigtest av ansatte og av pårørende ved besøk

.

Foto: Magnus Knutsen Bjørke

FHI utreder testing av personer uten koronasymptomer i helseinstitusjoner

Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag av regjeringen å utrede utvidet testing. Teomfatter personer uten symptomer i helseinstitusjoner.

Det bekrefter statssekretær Frøydis Høyem (H) i Helse- og omsorgsdepartementet overfor Bergens Tidende.

Videre har Helsedirektoratet blitt bedt om å utrede om det bør innføres anbefalinger eller krav om hurtigtest av ansatte og av pårørende ved besøk, opplyser statssekretæren.

Overfor avisa sier avdelingsdirektør Line Vold ved FHI at de ved smitteutbrudd eller høyt smittepress vil anbefale utstrakt eller jevnlig testing av alle beboere og ansatte i sykehjem.

Hun opplyser FHI hele tiden vurderer sine testkriterier og teststrategi, og understreker at det er en ekstra belastning for personer å jevnlig bli tatt prøver av.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.