Rapport: Folkehelsearbeidet har knapt kommet i gang

Helse. Det er lite samarbeid om folkehelse mellom kommuner og fastleger. Det kommer fram i en ny rapport.
Tilretteleggingen og virkemidlene i folkehelsearbeidet må koordineres, mener forskere. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie ved NTNU har på oppdrag fra KS har sett nærmere på hvilke erfaringer fastlegene har med helsefremmende og forebyggende arbeid og hvilken plass har det i allmennpraksisen.

Forskerne har også undersøkt hvilke kontakt og erfaringer fastlegene har med kommunens folkehelsearbeid og hva som påvirker helsefremmende og forebyggende arbeid i allmennpraksis og i samarbeidet med kommunen negativt/positivt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.