KS forsvarer én journalløsning for kommunene

Helse. Kritikken fra blant andre Oslo kommune, Legeforeningen og leverandørselskaper mot Akson er tatt ut av kontekst, mener KS.
- Forprosjektet er ikke avsluttet ennå, sier direktør Kristin Weidemann Wieland for forskning, innovasjon og digitalisering i KS. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Kommunene har i årevis etterlyst hjelp fra staten i arbeidet med et elektronisk journalsystem for de kommunale helse- og omsorgstjenestene som også kan kommunisere med spesialisthelsetjenesten. Derfor jublet mange da Direktoratet for e-helse sommeren 2018 lanserte én journalløsning og samhandlingsløsning (Akson) for kommunene.

I forslaget til revidert nasjonalbudsjett for 2019 blir de hørt. Her foreslår regjeringen å bevilge 20 millioner kroner til forprosjekt og kvalitetssikring.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.