Fortviler over eksplosjon i sykefravær

Helse. Etter å ha vært en foregangskommune innen sykefravær i mange år, har sykefraværet nå eksplodert i Mandal. Sjekk listen over legemeldt sykefravær i din kommune her.    
Personalsjef i Mandal kommune, Siren Vetnes Johannessen, frykter at det økende sykefraværet blant ansatte vil gå utover kommunal tjenester. Foto: Marianne Furuberg, Lindesnes avis


Samlet legemeldt fravær blant kommuneansatte var på 7,5 prosent i første halvår, det er det samme som første halvår i 2017. Det viser nye tall som Statistisk sentralbyrå (SSB) har utarbeidet på oppdrag for Kommunal Rapport. Forskjellene mellom kommunene er imidlertid store. Minst legemeldt sykefravær første halvår har Tolga (3,3 %), Raarvihke-Røyrvik (3,4 %) og Dovre (4,1 %). Høyest finner vi i Ballangen (14,9 %), Berg (12,8 %) og Lødingen (11,3 %). 

Blant kommunene som har opplevd størst endring fra første halvår i fjor sammenliknet med første halvår i år, er Mandal. I fjor var sykefraværet blant kommuneansatte på 6,7 prosent, i år er det på 8,3 prosent, en endring på nesten 25 prosent. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!