– Integreringsmålene holder ikke mål

Flyktninger og integrering. Resultatmålene for integrering av flyktninger er verken egnet til å utvikle tjenestene eller til å sammenligne kommuner, konkluderer ny rapport.
– Målene holder ikke mål, men blir likevel tillagt vekt, for eksempel i tildelingen av flyktninger til kommunene, sier interessepolitisk direktør Helge Eide i KS. Foto: Terje Lien

– Det er et problem å bruke mål for integreringen som ikke holder mål, og som ikke sier noe om kvaliteten på arbeidet, sa interessepolitisk direktør Helge Eide i KS da en ny rapport fra NORCE Samfunn ble presentert mandag.

– Gode mål er ekstra viktig nå som integreringspolitikken er i støpeskjeen, sa Eide, under henvisning til at et forslag til ny lov om integrering er på høring.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.