Konstituert innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg understreker at asylpolitikken ligger fast, og at det er ikke aktuelt å bosette enslige mindreårige som ikke har krav på beskyttelse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Konstituert innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg understreker at asylpolitikken ligger fast, og at det er ikke aktuelt å bosette enslige mindreårige som ikke har krav på beskyttelse. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixTerje Pedersen / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen vil bosette mindreårige raskere

Regjeringen har besluttet at enslige mindreårige med begrenset tillatelse i påvente av dokumentert identitet, skal bosettes raskere i en kommune.

– Flere rapporter og ansatte i mottakene har varslet om en alvorlig situasjon for mange barn i asylmottak. Vårt første tiltak er å bosette asylbarn som uansett blir boende i Norge, langt raskere, sier konstituert innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg (Frp).

Tiltaket vil gjelde om lag 400 barn som bor i asylmottak med begrenset tillatelse grunnet manglende dokumentasjon på identitet.

– Vi setter i gang raskt, slik at disse barna blir bosatt, får en bedre hverdag og kommer i gang med livene sine, sier statsråden.

Les også: Støtter at unge asylsøkere må bosettes nå

Sandberg er klar at asylpolitikken ligger fast, og at det er ikke aktuelt å bosette enslige mindreårige som ikke har krav på beskyttelse.

– Den strenge asylpolitikken som har sørget for den laveste asylstrømmen på omtrent 20 år, ligger fast. Vi skal ha kontroll på innvandringen. Mindreårige som ikke har krav på beskyttelse, skal ikke bosettes, og skal reise hjem når de blir 18 år, sier Sandberg.

Det er i dag to grupper asylbarn som får begrensede tillatelser. Den ene gruppen er enslige mindreårige som ikke har krav på beskyttelse, men ikke kan reise hjem fordi de ikke har kjente omsorgspersoner. Disse får en begrenset tillatelse og skal reise hjem når de blir myndige. Den andre gruppen er asylbarn som har krav på beskyttelse, men ikke har dokumentert identitet.

(©NTB)