Arkivbilde av ordfører Trude Drevland i Bergen cruiseskipet Viking Star. Foto: Erik Ask / NTB scanpix

Siktelsen mot Drevland henlagt

Siktelsene mot Trude Drevland, havnedirektør Inge Tangerås og skipsreder Torstein Hagen i cruiseskipsaken er henlagt.

– Det er en lettelse for henne å få bekreftet at hun ikke har gjort noe galt. Hun har kun handlet til Bergens beste, skriver Drevlands forsvarer, advokat John Christian Elden i en tekstmelding til NTB.

– Forfølgningen har vært et mareritt for henne som hun nå kan prøve å våkne fra, skriver han videre.

Saken kom opp etter at Drevland og Tangerås ble fløyet for rederens regning til Italia for å delta i sjøsettingen av cruiseskipet Viking Star. Skipet ble døpt i Bergen 17. mai i fjor. Ingen av dem har erkjent noen form for skyld i saken.

Foreligger tvil

Siktelsene er henlagt på grunn av bevisets stilling. Hordaland statsadvokatembeter påpeker i en pressemelding fredag at det er strenge beviskrav for å kunne ta ut en tiltale. Dette innebærer at enhver rimelig tvil skal komme de siktede til gode.

– Etter en konkret helhetsvurdering har en kommet til at det foreligger slik tvil i denne saken at den er henlagt, skriver statsadvokat Ellen Cathrine Greve.

Statsadvokaten beklager samtidig at saksbehandlingstiden har vært lengre enn ønskelig i

– Jeg har forståelse for at saken har vært en belastning for de involverte, men det var dessverre ikke til å unngå i en sak av dette omfang, skriver hun.

Gudmor

Statsadvokaten roser politiet for en grundig jobb.

Etterforskningen har vært rettet inn mot en rekke ulike temaer. Det gjelder blant annet daværende ordfører Trude Drevlands gudsmorsrolle, spørsmål rundt registreringen av skipet i Norsk Internasjonalt Skipsregistrer, sjøsettingen av skipet i Venezia, dåpen i Bergen havn 17. mai, det påfølgende cruiset og en «gudmorsgave». (©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.