Tønsbergs Blad er blitt felt i PFU for denne artikkelen som ble publisert på nett 20. november 2015, og i papiravisen dagen etter.

Ordfører fikk medhold i PFU

Stokke-ordfører Erlend Larsen (H) klaget en artikkel i Tønsbergs Blad inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU), og fikk tirsdag delvis medhold.

Stokkes valg av Sandefjord som sammenslåingspartner, skapte en opphetet strid om Vear-området på grensen til Tønsberg. 21. oktober i fjor ba ordfører Erlend Larsen om et møte med Kommunaldepartementet om saken. Denne forespørselen ble ikke journalført i Stokke kommune.

Larsen har klaget på en artikkel i Tønsbergs Blad som handlet om dette møtet. I artikkelen mener sekretæren for kontrollutvalget i Stokke at kommunen brøt offentlighetsloven da den unnlot å journalføre brevet. Ordføreren mener han hadde rett til samtidig imøtegåelse, kommentar i samme artikkel, av denne påstanden, i tråd med Vær Varsom-plakatens punkt 4.14.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.