Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjonsrådgivere sier ja til lobbyregister

To av tre PR-byråer sier ja til et lobbyregister i Stortinget selv om politikerne selv hittil har vært lunkne til ideen.

Senest i mars i år fremmet Venstres Trine Skei-Grande et forslag om registreringsordning for lobbyister, men forslaget ble nedstemt. Nå sier bransjen selv ja til et slikt register, skriver Dagens Næringsliv.

Det er en undersøkelse bransjeorganisasjonen Norske Informasjonsrådgivere (Nir) har gjennomført blant norske PR- og kommunikasjonsbyråer, som viser at to av tre PR-byråer er positive til tanken.

– Det vil bidra til større åpenhet, men et register må også omfatte andre yrkesgrupper, ikke bare informasjonsrådgivere. Det må omfatte all kontakt mellom det politiske og det forvaltningsmessige systemet og andre berørte parter, understreker Hauk Lund, leder av Nir.

Bare 12 prosent av byråene i undersøkelsen er negative til et lobbyregister.

(©NTB)

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.