Tre kommuner vant fram med klager på medieetikk

Etikk. Tre kommuner vant fram med kritikk av medienes håndtering av kommunale saker da Pressens faglige utvalg (PFU) hadde sitt siste møte for året tirsdag.
Leder Alf Bjarne Johnsen og resten av Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandlet hele tre klager fra forskjellige kommuner på årets siste møte i etikkutvalget. Arkivfoto: Vidar Ruud, NTB scanpix

Hele sju kommunale klager har vært til behandling i Pressens faglige utvalg (PFU) i år. På utvalgets siste møte tirsdag var tre av sakene oppe:

Fredrikstad kommune klaget avisa Demokraten inn for PFU på grunn av satirevideoer laget av stjerneregissør Harald Zwart. Pressens faglige utvalg var nær å konkludere med at avisa hadde brutt god presseskikk fordi fakta som var brukt i videoen ikke var korrekte, men endte på å nøye seg med å gi kritikk til avisa.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.