Rita Ottervik. Arkivfoto
Rita Ottervik. Arkivfoto
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ap støtter anmeldelse av Olsø

Trondheim-ordfører Rita Ottervik sier Arbeiderpartiet vil stemme for å anmelde Ap-profil Rune Olsø når den såkalte Kystad-saken kommer opp for formannskapet. 

Beslutningen ble fattet under et ekstraordinært gruppemøte onsdag.

– Vi har konkludert med at vi sammen med de øvrige partiene ønsker å bidra til mest mulig åpenhet til at denne saken blir vurdert juridisk, og vi vil stemme for en anmeldelse på den bakgrunnen at vi ønsker å få saken juridisk avklart, sier Ottervik til  NRK.

Da saken ble diskutert i kontrollkomiteen i Trondheim dagen før, gikk Ap imot et forslag fra Høyre og Frp, som ville anbefale formannskapet å gå til anmeldelse. Ap-representantene begrunnet avgjørelsen med at statsadvokaten allerede har signalisert at det kan bli åpnet etterforskning av Olsø.

NRK og Adresseavisen har forhørt seg blant formannskapets øvrige medlemmer, og det ligger altså an til at kommunen på eget initiativ anmelder saken til politiet.

Kjernespørsmålet er om Rune Olsø, sentral i Ap i Trondheim gjennom en årrekke, som rådgiver i Staur Holding opptrådte utilbørlig i forbindelse med en reguleringssak av et grøntområde på Kystad på Byåsen. Kommuneadvokaten mener det «ikke kan utelukkes» at straffebestemmelsene om påvirkningshandel er overtrådt, noe Olsø selv avviser på det mest bestemte.

Han tar sterkt avstand fra kommuneadvokatens vurdering, som han mener bygger på «feilaktig faktum og feil juss».

(©NTB)