Får overføre energiaksjene fra fylket til kommunene

Regionreform. Fylkeskommunen kan overføre energiaksjer fra fylket til kommunene, slår Sogn og Fjordane tingrett fast, men dommen kan bli anket.
Sogn og Fjordanes plan for å beholde energisaksjer i fylket etter sammenslåing med Hordaland utløser ikke noen forkjøpsrett for de andre aksjonærene, mener Sogn og Fjordane tingrett. Foto: Colourbox.com

Fra 2020 skal Sogn og Fjordane slå seg sammen med Hordaland til den nye fylkeskommunen Vestland. Dermed oppstår også debatten om hva som skal skje med verdiene som de to fylkene sitter med.

Sogn og Fjordane fylkeskommune vurderer å overføre energiaksjer fra fylket til kommunene for at verdiene som genereres i Sogn og Fjordane Energi AS skal komme kommunene i fylket til gode. Det er et ønske som slett ikke alle uten videre støtter, og det første sverdslaget har nå vært avholdt i Sogn og Fjordane tingrett.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.