Våre undersøkelser viser at betingelser fortsatt er viktig for kandidatene, men dette blir mindre viktig for hvert år, skriver Espen Steinsrud.

Våre undersøkelser viser at betingelser fortsatt er viktig for kandidatene, men dette blir mindre viktig for hvert år, skriver Espen Steinsrud.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB
Debatt
Meninger i debattinnlegg står for skribentens regning.

Kommunene må bli bedre til å vise seg fram

Kommunene har enkelte åpenbare, fremtredende styrker som bør komme tydelig fram i jakten på kandidater.

I kampen om de ypperste talentene opplever kommunene at de ofte kommer til kort. Trauste stillingsutlysninger og dårlig kommunikasjon gjør at utdaterte oppfatninger om at kommunen er en kjedelig arbeidsplass fremdeles henger over kommunal sektor.

Mitt inntrykk er at kommunene i dag sitter med ganske gode kort på hånden.

Hva skal kommunene gjøre for å framstå som mer attraktiv for de beste kandidatene?

Enkelte vil nok peke på konkurransen med private aktører, og at betingelser er den største driveren for å bytte jobb, som en av hovedutfordringene for kommunale arbeidsgivere i jakten på de beste kandidatene.

Våre undersøkelser viser at betingelser fortsatt er viktig for kandidatene, men dette blir mindre viktig for hvert år.

De fleste er i dag opptatt av ting som balanse mellom arbeid og fritid, trygghet i jobben, muligheter for utvikling, hva de skal jobbe med, hvem de skal jobbe med og ikke minst fleksibilitet. Derfor er mitt inntrykk at kommunene i dag sitter med ganske gode kort på hånden i jakten på kandidatene.

For å fremstå attraktiv for de kandidatene du ønsker, er det helt avgjørende at du kjenner målgruppen du retter deg mot. I tillegg må du vite hva du skal kommunisere, og hvordan du skal formidle ditt budskap.

Hva kjennetegner talentene som både ønsker og evner å gjøre en god jobb i nettopp den rollen, i den avdelingen, du ønsker å fylle i din kommune? Hva er de opptatt av? Hva motiverer dem?

Det er også verdt å huske på at man ikke bare skal fremstå som attraktiv for de man ønsker å ansette, men også for de man allerede har ansatt. Fremstår man som en attraktiv arbeidsplass og et sted man forbinder med noe positivt, vil det påvirke alle relasjoner.

Kommunene har enkelte åpenbare, fremtredende styrker som bør komme tydelig fram i jakten på kandidater. Trygghet er viktig for oss, og få arbeidsgivere kan tilby større sikkerhet og stabilitet i jobben enn kommunal sektor. Dette har jo kommet tydelig fram det siste året.

I tillegg har kommunalt ansatte gode muligheter for utvikling, med en rekke tilbud om kurs og videreutdanning.

Vis styrkene til nettopp din kommune, og få fram alle de interessante tingene du gir kandidatene en mulighet til å være med på! Beskriv rammeverket, kollegene, de langsiktige planene og de store utviklingsprosjektene!

Kanskje er det nettopp ambisjonene om å bygge flere barnehager, eller det faktum at dere er en tilflyttingskommune i stor vekst som gjør at den beste kandidaten velger ditt tilbud fremfor et annet.

Konkurransen vil alltid være der, mellom ulike deler av landet, mellom ulike bedrifter og mellom offentlig og privat sektor. Du kan ikke vinne hver gang, men hvis du ikke evner å få fram hva du står for, er du garantert å tape.

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.