Bernt svarer: Hvordan sette sammen et administrasjonsutvalg

Bernt svarer. Flere synes det er vanskelig å forstå reglene om partssammensatte utvalg/administrasjonsutvalg i den nye kommuneloven. Her går professor Jan Fridthjof Bernt gjennom reglene.
Det partssammensatte utvalget får sin vedtaksmyndighet ved delegeringsvedtak fra kommunestyret. Kommunestyret kan utvide eller begrense utvalgets myndighet, skriver Jan Fridthjof Bernt. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

SPØRSMÅL: Hvilken status har og hvilke regler gjelder for partssammensatte utvalg (administrasjonsutvalg) etter den nye kommuneloven? Hvor stor frihet har partene når det gjelder utvalgets sammensetning og utforming av alternative samarbeidsordninger?

 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.