Tror Øygard-dom kan endre praksis

Jus. – Høyesteretts dom mot Rune Øygard vil føre til at domstolene heretter vil legge større vekt på misbruk av stilling, tror bistandsadvokat Nina Hjortdal.
Bistandsadvokta Nina Hjortdal er fornøyd med at Høyesterett har lagt vekt på Rune Øygards misbruk av sin posisjon som ordfører. Foto: Ivan Tostrup

Høyesterett la stor vekt på at Øygard hadde misbrukt sitt verv som ordfører, da den torsdag skjerpet straffen mot eksordføreren i Vågå til to år og tre måneders ubetinget fengsel.

«Jeg legger betydelig vekt på at A (Øygard, red.merk.), ved å tilby fornærmete å ta del i spennende og interessante opplevelser knyttet til hans verv som ordfører, har misbrukt sin framtredende offentlige stilling for å oppnå den seksuelle omgangen med fornærmete. Tillitsbruddet er særlig sterkt overfor fornærmete og hennes foreldre, som hadde grunn til å tro at deres datter var i trykke hender hos A», heter det i dommen, som er skrevet av høyesterettsdommer Aage Thor Falkanger og vedtatt enstemmig av Høyesterett.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!