Rødt trosser byrådets sladding

Politikk. I protest publiserer Rødt flere opplysninger fra en rapport som hittil har vært hemmeligholdt. Partileder Bjørnar Moxnes mener at kommunen har brukt taushetsplikten til å skjule kritikk mot egne ledere.
Partileder Bjørnar Moxnes offentliggjør opplysninger som Oslo kommune hittil har unntatt som taushetsbelagte. Kommunen har brukt taushetsplikten til å skjerme kritikk mot egne ledere, mener Moxnes. Foto: Rødt

I en rapport som var klar i fjor sommer, fikk Oslo kommune kraftig kritikk av kommunerevisjonen for sin håndtering av overgreps- og dødsfallanklagene ved Lindeberg omsorgssenter.

Men rapportens opplysninger har i varierende grad vært tilgjengeliggjort av kommunen. Åpenhetsforkjemper og bystyrerepresentant Ivar Johansen (SV) fikk tidligere denne uken gjennomslag i finanskomiteen for at en sladdet utgave av rapporten skal publiseres på kommunens nettsted.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.