Reagerer på Ruters egenrådige lovtolkning

Åpenhet. SV i Oslo spør om Byrådet vil bruke sin makt som eier av Ruter AS, og stoppe selskapets boikott av Fylkesmannens vedtak om innsyn.
Marianne Borgen spør om byråd Ola Elvestuen vil bruke kommunens makt i generalforsamling til å instruere Ruter om å respektere Fylkesmannen. (Foto: Kamilla Rudberg/SV).

Fylkesmannen i Oslo og Akershus er klageinstans i saker der Ruter AS avslår innsyn i henhold til offentlighetsloven. Likevel nekter selskapet å respektere Fylkesmannens lovtolkning. Som Kommunal-Rapport.no skrev i forrige uke, har Fylkesmannen pålagt selskapet å vurdere innsyn i de historiske sporveisarkivene på vanlig måte. Dette nekter Ruter.

SV i Oslo reagerer på Ruters gjentakende argumentasjon mot Fylkesmannens lovforståelse. Nå har partiets Marianne Borgen stilt spørsmål til samferdselsbyråd Ola Elvestuen, som har ansvaret kommunens eierskap i selskapet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.