Oslo på kollisjonskurs med kommuneloven

Jus. I Oslo tilsidesettes bystyrevedtak av komiteene. Både byråd og kontrollutvalgsleder mener praksisen er uproblematisk. Det gjør ikke kommunelovekspert Oddvar Overå. Nå vil komitéleder ha praksisen vurdert.
Kontrollutvalgsleder Frode Jacobsen (Ap) i Oslo mener praksisen med at en komité kan handle på bystyrets vegne er uproblematisk. Foto: Arkiv, Joakim S. Enger.

Mandag skrev kommunal-rapport.no om bystyrevedtaket som forsvant i komiteen. Bystyret i Oslo har vedtatt at byrådet skal framlegge en egen sak om hvorvidt kommunens skilt og reklameplan skal ha tilbakevirkende kraft for skilt og reklame som i dag står montert i bybildet.

Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) mener at vedtaket ble utkvittert da byutviklingskomiteen i fjor fikk et notat, der det går fram at byråden ikke anser det som nødvendig å følge opp bystyrets vedtak.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.