Millionregninger til advokater

Innkjøp. Aust-Agder fylkeskommune har allerede betalt advokatregninger på 1,4 millioner kroner og risikerer tap på 100 millioner for å ha å ha forlenget busskontrakter ulovlig.

Det er Agderposten som melder at fylkeskommunen så langt har brukt store beløpt til advokattjenester etter ESA avgjorde at EØS-avtalen ble brutt i forbindelse med at fylkeskommunen forlenget avtalen for ett busselskap til 2014 og til 2016 for fire andre busselskaper. Avtalene ble opprinnelig inngått i 2007, og i 2010 besluttet fylkeskommunen å forlenge, uten forutgående konkurranse.

Fylkeskommunen har ifølge Agderposten brukt store ressurser på å imøtegå konklusjonen fra ESA, men norske myndigheter har nå erkjent å ha brutt EØS-avtalen. Det er den norske regjeringen som er ESAs motpart i saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.