Krever åpenhet om sykehjemsbemanning

Åpenhet. Helga Pedersen (Ap) stiller spørsmål til kommunalministeren etter Kommunal Rapports oppslag om at Oslo kommune hemmeligholder bemanningsoversikter av hensyn til leverandøren.
– Hvis jusen hindrer åpenhet om bemanningen på private sykehjem, må vi endre lovverket slik at eldre og pårørende kan ha trygghet for at bemanningen er tilfredsstillende, sier Helga Pedersen. Foto: Arbeiderpartiet

Pasienter, pårørende og tillitsvalgte ikke får vite hvilken sykehjemsbemanning Oslo kommune kjøper av private sykehjemsleverandører. Fylkesmannen i Oslo og Akershus har stadfestet at det regnes som en bedriftshemmelighet.

– Jeg har lest Kommunal Rapport, og jeg fikk morgenkaffen i halsen. Eldreomsorg er ikke en vare som skal omsettes i et marked. Vi vet at bemanning er helt avgjørende for kvaliteten i eldreomsorgen. Bemanning kan da virkelig ikke betraktes som noen bedriftshemmelighet, sier Ap-nestleder Helga Pedersen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.