- Grønn byvekst gir økonomisk vekst

Plan og stedsutvikling. Økonomisk vekst og god klimapolitikk går godt sammen. Kompakte byer er en del av klimaløsningen, mener regjeringen som lanserer en grønn bypolitikk som satsingsområde.
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, miljøvernminister Tine Sundtoft og kommunalminister Jan Tore Sanner stilte alle opp for å lansere grønn bypolitikk som satsingsområde. Foto: Tone Holmquist

Fremtidens byer heter et stort prosjekt som regjeringen, 13 store bykommuner, KS, næringslivet og planleggere har jobbet sammen om siden 2008. Nå legges prosjektet ned, men læringen fra Fremtidens byer skal nå bli regjeringens politikk.

Oslo, Bærum, Drammen, Sarpsborg, Fredrikstad, Porsgrunn, Skien, Kristiansand, Sandnes, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø har vært med i prosjektet. Reduserte klimagassutslipp og bedre bymiljø har vært målet.

- Vi vil ha større lokal frihet til å innføre tiltak vi vet virker, var miljøbyråd i Oslo Guri Melbys (V) ønske. Ordfører Øystein Beyer (Ap) i Porsgrunn ønsker seg bypakke i Grenland. Bypakke er ønsket også i Fredrikstad og Sarpsborg.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.