Godtar hermetisering av sporveisarkivene

Åpenhet. Arkivene som forteller hvordan flere titall milliarder kommunale kroner er blitt forvaltet, hemmeligholdes av Ruter AS. Oslo samferdselsbyråd Ola Elvestuen (V) vil ikke bruke sin makt som eier for å stoppe selskapet.
Samferdselsbyråd og Venstre-nestleder Ola Elvestuen vil ikke instruere Ruter til å praktisere offentlighetsloven slik den forstås av Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Arkivfoto

Fylkesmannen har i flere vedtak fastslått at arkivene til de nå nedlagte selskapene Oslo Sporveier AS og Stor-Oslo Lokaltrafikk AS var omfattet av den gamle offentlighetsloven fra 1970. Nå befinner arkivene seg hos det kommunalt eide aksjeselskapet Ruter AS, som har ansvaret for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Selskapet vil imidlertid ikke respektere Fylkesmannens lovforståelse. Både Kommunal-Rapport.no og lokalavisen Akershus Amtstidende har siden i fjor høst krevd innsyn i dokumenter fra selskapenes historiske arkiver.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.