Glemte sikkerheten

Innkjøp. Troms fylkeskommune får sterk kritikk av Havarikommisjonen etter at hurtigbåten «Sollifjell» havarerte i mars 2010. Den var ikke konstruert for å tåle bølger.
«Sollifjell» tok inn vann på jomfruturen fra verftet i Mandal på vei til Troms for å settes i rutetrafikk. Båten befant seg ved innseilingen til Hustadvika da den måtte søke nødhavn. Foto: Øystein Ramstad

I går ble Statens havarikommisjon for transports 72 sider lange rapport om havariet for passasjerbåten «Sollifjell» gjort kjent for partene. Innholdet er foreløpig unntatt offentlighet, men NRK Nordnytt melder at fylkeskommunen får skarp kritikk for å ha bestilt hurtigbåter uten at ordet sikkerhet i det hele tatt var nevnt.

I stedet for sikkerhet la fylkeskommunen vekt på lav pris og lave utslipp, og viste til den såkalte highspeed-koden. Den omtaler kommisjonen som et minstekrav og ikke holdbart for båter som skal gå i trafikk på den værharde kysten i Troms.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.