Flere bruker kollektivtransport

Samferdsel. Stadig flere nordmenn benytter kollektivtransport. I tredje kvartal i fjor økte antall påstigninger med 4,6 prosent sammenlignet med samme periode året før.
I andre halvdel av 2012 var det t-banenettet i Oslo og bybanen i Bergen som sto for den største økningen i kollektivtrafikken. Arkivfoto

Det var 5,3 millioner flere påstigninger på kollektive transportmidler i 3. kvartal 2012 enn i samme kvartal året før, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Passasjerøkningen var på 3,3 millioner med buss og 2,2 millioner med skinnegående transportmidler (tog, T-bane og trikk). Eneste tilbakegang ble målt i båttrafikken (ikke inkludert bilferger og Hurtigruten), der passasjerbåtene hadde en tilbakegang på 175.000 passasjerer.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.