Ber om to og et halvt år for Øygard

Jus. Statsadvokat Thorbjørn Klundseter la i Høyesterett i dag ned påstand om to år og seks måneders fengsel for Rune Øygard.
Tidligere Vågå-ordfører Rune Øygards sak prosederes i høyesterett i dag. Arkivfoto: Jan Inge Krossli

Det er samme konklusjon som Klundseter kom til da han la ned sin påstand i Eidsivating lagmannsrett i mai i år. Lagmannsretten dømte den tidligere Vågå-ordføreren til fengsel i ett år og tre måneder for seksuelle overgrep mot en mindreårig jente.

Statsadvokat Klundseter tilbakeviste i sin prosedyre at mediedekningen skal ha noe å si for straffen. Han sa at Øygard selv har bidratt til den og viste til at den tidligere ordføreren har gitt intervjuer om saken. Klundseter sa også at Øygard som en rutinert politiker var vant til å takle kritikk og kunne legge rammer for sin medieopptreden, mens den fornærmete jenta ikke hadde samme mulighet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.