50 millioner til Glomfjord i revidert

Ledelse. Meløy kommune, hvor 650 arbeidsplasser er nedlagt i Glomfjord, får 50 millioner i revidert budsjett tirsdag. De får 25 millioner fra fylkeskommunen og legger like mye selv i et omstillingsfond.
Ordfører Per Harald Swensen i Meløy diskuterte problemene knyttet til Glomfjord med kommunalminister Liv Signe Navarsete i mars. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Solcellefabrikken REC la ned sin virksomhet i Glomfjord og dro med seg underleverandører i fallet. På få måneder har hundrevis av arbeidsplasser forsvunnet fra industrikommunen i Nordland. I motsetning til på Østlandet, er det ikke lett å få nytt arbeid i pendleravstand fra Meløy.

I revidert nasjonalbudsjett som legges fram i morgen blar regjeringen opp omstillingsmillioner til Meløy kommune. Det fikk ordfører Per Swensen vite på et møte i Kommunaldepartementet i formiddag, som han ble hasteinnkalt til før helga.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!