- Politisk presset ut av jobben

Jus. Korrupsjonspåstander ble brukt som ledd i en politisk initiert prosess for å presse Haldens byggesaksleder ut av jobben. Det hevdet advokat Helge Skaaraas i Fredrikstad tingrett i dag.
Tidligere byggesaksleder Asbjørn Montelius har saksøkt Halden-rådmann Gudrun H. Grindaker (ryggen til) for ærekrenkelser. Hans advokat Helge Skaaraas (til høyre) prosederte i Fredrikstad tingrett i dag. Foto: FMVFOTO

Halden-rådmann Gudrun H. Grindaker måtte i dag møte i retten, saksøkt for uttalelser framsatt i et drøftingsmøte i oppsigelsesprosessen mot daværende byggesaksleder Asbjørn Montelius.

Sammen med sin kone Elisabeth Montelius har han anlagt en privat straffesak mot rådmannen, med påstand om å få kjent maktesløse og døde det de oppfatter som ærekrenkende beskyldninger om korrupsjon.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.