- Hemmelighold om rådmannssøkere lovstridig

Åpenhet. Lyngdal kommune fjernet uaktuelle søkere til rådmannsstillingen fra søkerlisten for å skjerme dem fra offentlig oppmerksomhet. Sivilombudsmannen fastslår nå at kommunen på flere punkter brøt loven.
Lyngdal-ordfører Ingunn Foss er overrasket over Sivilombudsmannens kritikk av kommunens rådmannsansettelse. Foto: Høyre/Thomas Moss

Kommunal-rapport.no har tidligere omtalt prosessen rundt ansettelse av ny rådmann i Lyngdal kommune. Farsunds Avis har hele tiden vært kritisk til prosessen. Nå har Sivilombudsmann Arne Fliflet behandlet en klage fra avisen.

Uttalelsen inneholder en rekke prinsipielle vurderinger av rådmannsansettelser, både om krav om offentlig innsyn, forsvarlig saksbehandling og om kommunestyrets rolle som tilsettingsorgan.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.