Opposisjonen i Eidskog mener at varslerens rettsvern er pulverisert

Åpenhet. Kommunestyrets behandling av varslingssaken i Eidskog er lovstridig, mener opposisjonspartiene H, Frp og V. De krever at Fylkesmannen foretar en lovlighetskontroll.
Hos Fylkesmannen: Oppsosisjonspartiene Høyre, Frp og Venstre mener at kommunestyret i Eidskog har pulverisert rettsvernet til varsleren Bente. De har sendt saken til Fylkesmannen. Foto: Hanna Kristin Hjardar

– Jeg synes denne saken har blitt helt forferdelig behandlet. Varslerens rettsvern har blitt fullstendig pulverisert, og saksbehandlingen er så oppsiktsvekkende at den burde blitt gjenstand for en offentlig gransking, sier gruppeleder Hilde Sørli i Eidskog Venstre.

Sammen med Høyre og Frp har Venstre bedt Fylkesmannen om å foreta en lovlighetskontroll av den politiske behandlingen av varslingssaken i Eidskog.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.